Klantrelaties fundering voor succes

Hoe ga je als autobedrijf om met klanten? Dat heeft grote invloed op de klanttevredenheid. Klanten zijn beter geïnformeerd en minder loyaal dan voorheen. Slechte service kan er dus voor zorgen dat klanten niet meer terugkomen.

Gelukkig investeren autobedrijven steeds vaker in online om aan de klantwens te voldoen. Goed nieuws: in de meeste gevallen levert een investering in klanten ook weer het nodige op! Bestaande klanten leveren tweemaal zoveel omzet op als nieuwe klanten. Belangrijk is het om uniek en onderscheidend te blijven. Geef de eigen identiteit mee aan alles wat je doet en ga een relatie aan met de klant. Klanten moeten het gevoel hebben dat je echt in hem of haar geïnteresseerd bent en wilt helpen. Door interesse te tonen in de klant gaan ze je waarderen. Jij doet immers toch ook alleen zaken met mensen die je waardeert? 

De kern van deze boodschap is dus om te investeren in de klantrelatie en een band op te bouwen met je klanten. Een mooi voorbeeld is de campagne ‘Autosociaal verbindt’ die elk jaar in december plaatsvindt. Hierbij kunnen autobedrijven die zijn aangesloten bij Autosociaal klanten aandragen die het verdienen om het nieuwe jaar stralend te beginnen. Vervolgens maken deze klanten kans op een unieke belevenis. 

Geen nummer

In 2017 was Autoservice de Kemp een van de deelnemende autobedrijven: “We krijgen nog steeds superleuke reacties over de actie. De campagne laat goed zien hoe wij als bedrijf in het leven staan. Het persoonlijke aan ons bedrijf spreekt mensen aan; je bent bij ons geen nummer. Dit is belangrijk met het oog op de toekomst, want mensen zullen dan eerder voor jou als autobedrijf kiezen. Het geeft je een voorsprong ten opzichte van andere autobedrijven. Wij beschouwen de campagne als een groot succes”, vertelt Tineke van Autoservice de Kemp.

Ook Garage Wilms nam deel aan de campagne. “Klantrelaties zijn de fundering voor ons succes”, vertelt Angelique van Garage Wilms. “De campagne ‘Autosociaal verbindt’ past daarom perfect in ons straatje. We hebben ontzettend veel leuke reacties van klanten en plaatselijke bedrijven over deze campagne ontvangen en worden hier regelmatig op aangesproken. De video is ook ontzettend vaak bekeken op sociale media en was gesprek van de dag in ons dorp!”

Garage Wilms droeg vaste klant Mai aan voor de campagne. Dankzij Garage Wilms en Autosociaal was Mai in staat om een aantal weken op bezoek te gaan bij haar ongeneeslijk zieke zus in Amerika. “Een heftige en emotionele reis, maar zeker de moeite waard!”, vertelt Mai. “Ik was helemaal flabbergasted toen zij binnenkwamen met een grote cheque en een draaiende camera. Veel mensen in de winkel kwamen kijken en begonnen te klappen. Ik heb ontzettend veel leuke en mooie reacties mogen ontvangen. Garage Wilms en Autosociaal hebben de wereld een stukje beter gemaakt, in ieder geval voor mij. Dit zouden veel meer bedrijven moeten doen. Het idee erachter is geweldig, prachtig dat ik dit mee mocht maken.”

Bovenstaande verhalen laten zien dat een unieke benadering opvalt. Autobedrijven worden nog steeds aangesproken op de campagne en het heeft geleid tot meer (online) exposure van het autobedrijf. Sterker: 80 procent van de klanten vindt de ervaring die een bedrijf levert net zo belangrijk is als de producten en diensten. 

Bas de Jong, creatief vormgever bij Autosociaal vertelt: “Met de campagne ‘Autosociaal verbindt’ willen we autobedrijven inspireren om op een unieke manier de band met de klant te versterken. Gezien de reacties van autobedrijven en het jaarlijks toenemende aantal inschrijvingen is het een daverend succes! Mooi om te zien dat autobedrijven en hun klanten hier zo positief op reageren. Daar doe je het voor.”

Wil je het volledige verhaal van onder meer Mai en Garage Wilms zien? Of zoek je meer informatie over Autosociaal verbindt? Bezoek dan www.autosociaalverbindt.nl.

Meer relevante artikelen informatie via: https://www.autosociaal.nl/blog-2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.