Klarius vangt krapte Japan op

Aftermarket onderdelenfabrikant Klarius wil na de ramp in Japan de autoproductie op peil zien te houden. Zij steunt daarom verschillende autofabrieken in Europa door het leveren van voldoende onderdelen. De productiecapaciteit is verhoogd om aan de vraag te kunnen voldoen van meer dan 100.000 onderdelen per maand.

Door de gebeurtenissen in Japan worden de Europese fabrieken bedreigt met een onderdelentekort . Klarius heeft de productietijd weten in te korten en kan zich nu snel aanpassen aan de vraag vanuit de aftermarket en OE-fabrikanten.

“Wat wij hebben gemerkt is dat fabrikanten vaak afhankelijk zijn van aanlevering vanuit Japan. Recent maakten wij mee bij Renault dat er een waterpomp niet meer kon worden geproduceerd, omdat er een tekort aan lagers was. Klarius kan deze wel leveren en dus kan de autoproductie bij Renault doorgaan”, aldus Paul van Diemen van Klarius Nederland.

Klarius levert inmiddels de meest gevraagde items, zoals waterpompen en schokdempers, in grote aantallen aan de autofabrikanten en hoopt dat de autofabrieken in Europa de klappen kunnen opvangen van het productietekort dat door de ramp in Japen ontstaan is.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *