Autoschuifdakenfabrikant Inalfa Roof Systems in Venray wordt volledig verkocht aan een Chinees staatsbedrijf. Inalfa, Beijing Hainachuan Automotive Parts Company (BHAP) en de investeringsmaatschappijen doen geen mededelingen over de hoogte van het overnamebedrag. Naar verwachting wordt de overname omstreeks 1 juli afgerond.

Inalfa-directeur Marcel Schabos: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze stap ons voordeel kunnen behalen uit de groeimogelijkheden in Azië.”

Inalfa heeft de pijlen gericht op groei in met name China en wil daar nog voor 2020 ongeveer veertig a vijfenveertig procent van de omzet vandaan halen. Het bedrijf maakt relatief laat de grote stap naar China, mede door de beperkte omvang. Nu er gebruik gemaakt kan worden van een groot bestaand netwerk in dat land is de stap wel haalbaar. Andersom geldt ook dat BHAP via Inalfa nu de Amerikaanse en Europese markt kan betrekken, waar zij eerder nog niet vertegenwoordigd is geweest.

Steeds vaker richten Chinese bedrijven zich op de Europese en Amerikaanse markt. Zo werd bijvoorbeeld Volvo in de zomer van 2010 overgenomen door het Chinese Geely.

Inalfa heeft naast het hoofdkantoor in Venray vestigingen in Italië, Amerika, Zuid-Korea China, Brazilië en Japan en realiseerde in 2010 een omzet van 413 miljoen euro. Zij is in haar branche daarmee het op één na grootste bedrijf in de wereld.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties