Kleine winstdaling Leaseplan

De winst bij Leaseplan is in de eerste helft van 2016 licht gedaald: van 246 miljoen euro vorig jaar naar 239 miljoen nu. De terugval hangt sterk samen met een verlies van acht miljoen euro op derivaten.

Het aantal voertuigen dat de leasemaatschappij operationeel heeft in de markt kende een groei van  4,5%, daarmee uitkomend op 1,62 miljoen stuks (H1 2015: 1,55 miljoen). De onderneming meldt met name aan mkb’ers en particuliere klanten meer auto’s af te zetten. Daar scoorde Leaseplan in de eerste zes maanden van dit jaar een plus van ruim 14%, aanzienlijk meer dan de bijna 6% in de grootzakelijke markt.

Leaseplan opereert vanuit Almere en is op dit moment wereldwijd actief in 32 markten. Over enige tijd maakt het zijn entree in Maleisië, als beoogde springplank naar het Verre Oosten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.