Kleinste leaseauto snelst duurder

Leasemaatschappijen blijven hun tarieven verder opschroeven. De gemiddelde leaseauto nam in het tweede kwartaal 0,4 procent in prijs toe vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar. De grootste prijsstijgingen doen zich dit jaar voor bij de nu zeer populaire auto’s in het A- en B-segment. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS die door bureau Aumacon werden bewerkt voor Aftersales Magazine.

Het indexcijfer voor leaseauto’s uit het A-segment staat in het tweede kwartaal op 110,9 (2006 = 100) en is daarmee 1,8 procent hoger dan een kwartaal daarvoor. Leaseauto’s uit het B-segment staan op een relatief lage index van 103,0 punten, maar ook hier wordt in het tweede kwartaal een bovengemiddelde stijging genoteerd van 0,6 procent.
De hoogste index is weggelegd voor leaseauto’s uit het C-segment: 109,6 punten. De tarieven in deze klasse waren al aan de hoge kant en stegen in het tweede kwartaal met een bescheiden 0,4 procent.

Het CBS meet sinds kort ook de leaseprijsverschillen tussen de drie bijtellingcategorieën. De onderlinge verschillen zijn echter minimaal. Zowel de 14 procent als de 20 procent- en 25 procent-klasse staan qua prijsindex op ruim 108 punten. Des te meer verschil is er tussen diesel- en benzineauto’s. De index voor leaseauto’s met dieselmotor staat op 110,2 punten. Leaseauto’s met benzinemotor zijn door de jaren heen veel minder in prijs gestegen en staan op 106,3 punten, maar ook hier zijn de leasebedrijven aan een inhaalslag bezig.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.