Kopervrij remt beter

Ferodo Eco-Friction remblokken met weinig of geen koper leveren betere remprestaties dan traditionele, koperhoudende remblokken van andere aanbieders. Dit blijkt uit vergelijkingstests in opdracht van fabrikant Federal-Mogul die zijn uitgevoerd door het Britse onafhankelijke testen onderzoeksbureau MIRA. 

Eco-Friction remblokken verbeteren het remresultaat van de zeer populaire zesde generatie Volkswagen Golf met tien procent, gemeten vanaf 100 km/u. Testresultaten met andere personenauto’s en bestelauto’s laten een vergelijkbaar groot effect zien.

De divisie Federal-Mogul Motorparts ontwikkelde Eco-Friction vooruitlopend op de wetgeving die het gebruik van koper in remmaterialen gaat uitbannen, legt marketingdirecteur Jérôme De Bruycker uit: “Koper speelt een erg belangrijke rol in remblokken, desondanks is het ons gelukt om het element te vervangen in onze nieuwste generatie frictiemateriaal. Tegelijkertijd garanderen wij gelijkwaardige of betere prestaties en veiligheid, vergeleken met de standaard koperhoudende OE-frictiematerialen.”

Kopervrije remblokken vergeleken

Tijdens de uitgebreide remtests, uitgevoerd op het testcentrum van MIRA, werden de prestaties van de kopervrije Eco-Friction remblokken vergeleken met de remblokken van vier andere bekende merken. De tests vonden plaats met twee typen personenauto’s (de zesde generatie Volkswagen Golf en de Renault Captur) en twee typen bestelauto’s (Peugeot Boxer en Fiat Ducato).

Eco-Friction remblokken, gemonteerd op de Golf, zorgden voor een tien procent beter remresultaat vanaf 100 km/h en een verbetering met zeventien procent vanaf 115 km/h. De resultaten voor de Renault Captur waren respectievelijk tien procent en vijftien procent beter. De remweg van de Peugeot Boxer en Fiat Ducato, voorzien van Eco-Friction, was achtereenvolgens 12 meter en 16 meter korter.

Federal-Mogul heeft tijdens een intensief ontwikkelingstraject meer dan 1500 materialen onderzocht en getest, om te komen tot een materiaalsamenstelling die koper kan vervangen. Het resultaat is technologie die af-fabriek wordt toegepast op modellen van de Duitse autofabrikanten Mercedes-Benz en Audi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.