Koskamp omarmt Motorcheckup

Onderdelengrossier Koskamp heeft Motorcheckup opgenomen in zijn leveringsprogramma. De olietest ondersteunt het autobedrijf bij het stellen van diagnose. Ook kan met de tool op een visuele manier het belang en de noodzaak van tijdig onderhoud worden aangetoond.

Motorcheckup speelt in op veel hedendaagse motorproblemen, zoals vervuiling, regeneratie of haperende turbo’s. Daarnaast zijn er veel autobezitters die van APK naar APK rijden, wat de kans op problemen met olie versterkt. De test geeft in korte tijd uitsluitsel over de algehele conditie van de olie, mate van vervuiling en eventueel aanwezige condens, koelwater of brandstof.

Motorcheckup is een doe-het-zelf-test, uit te voeren zonder gereedschap. De gebruiker laat met de peilstok een druppel olie op de teststrook vallen. Aan de hand van een brochure met vergelijkende illustraties ziet de monteur de staat van de geteste motor en welke eventuele vervolgstappen worden aanbevolen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *