Kwart automobilisten overweegt hybride of elektrisch rijden

Eén op de vier automobilisten overweegt bij de aanschaf van een nieuwe auto te kiezen voor een hybride of elektrische auto. Dit is een stijging van maar liefst 33 procent ten opzichte van 2012. Zo komt naar voren uit de nieuwe editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek.

De redenen voor de gemaakte overstap naar een elektrische of hybride auto zijn verdeeld. De meeste ondervraagden (69 procent) geven aan dat lagere kosten de voornaamste reden is. Eén op de vijf (20 procent) geeft aan dit vanwege het milieu gedaan te hebben en bijna één op de tien (9 procent) geeft aan dat hij ‘gedwongen’ werd door zijn werkgever. Opvallend is dat in het onderzoek uit 2012 nog 43 procent van de ondervraagden aangaf dit vanwege het milieu te doen. Het goedkoper kunnen rijden lijkt momenteel de belangrijkste factor voor de keuze van elektrisch of hybride rijden.

Milieu

Wanneer gekeken wordt naar de mensen die overwegen in de toekomst over te stappen naar een elektrische of hybride auto geeft drie kwart (75 procent) aan dit te doen voor het milieu. De helft geeft aan het te overwegen omdat het goedkoper is en 45 procent overweegt dit vanwege de duurzaamheid.

De automobilisten die het niet overwegen geven als voornaamste reden aan dat ze de aanschaf van een dergelijke auto te duur vinden, namelijk 59 procent. Het vertrouwen in het aantal oplaadpunten is ten opzichte van 2012 gestegen (34 procent tegen 25 procent). Bijna een kwart (24 procent) geeft aan dat de beperkte actieradius een reden is om niet voor een elektrische of hybride auto te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.