Kwik-Fit banden online best bezocht

Kwik-Fit.nl wordt online het best bezocht als het gaat om het bestellen van zomerbanden. Op de tweede plaats komt ProfileTyrecenter.nl gevolgd door Autobandenmarkt.nl. Dat blijkt uit een consumentenonderzoek van WUA!

73 procent van de respondenten kwam bij Kwik-Fit.nl terecht. 68 procent vond ProfileTyrecenter.nl en Autobandenmarkt.nl werd door 65 procent van de respondenten gevonden. Kwik-Fit.nl heeft ook het hoogste conversiepercentage (37 procent), gevolgd door ProfileTyrecenter.nl (31 porcent) en Autobandenmarkt.nl (22 procent). Ook wat betreft Look & Feel en Aanbod komt Kwik-Fit.nl het beste uit de bus. “Een groot aanbod op de website tegen goede prijzen”, zegt een van de 200 respondenten over het aanbod Kwik-Fit.nl.

Naamsbekendheid

Opmerkelijk is dat Kwik-Fit.nl niet het vaakst als eerste werd gevonden tijdens het oriëntatieproces. Dat is Autobandenmarkt.nl, die door 29 procent van de respondenten als eerste gevonden werd. ProfileTyrecentre.nl werd door 21 procent als eerste gevonden en pas daarna werd Kwik-Fit.nl als eerste gevonden (20 procent). Desondanks heeft maar liefst 88 procent van de respondenten Kwik-Fit.nl in een vroeg of later stadium in hun zoektocht voorbij zien komen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er maar weinig leveranciers van zomerbanden zijn met een hoge naamsbekendheid. Alle websites waar je zomerbanden kunt vinden werden namelijk vooral gevonden via Google. Alleen Kwik-Fit.nl, ProfileTyrecenter.nl en Euromaster.nl werden regelmatig direct ingetypt.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *