Laatste weken voor Saab?

De eigenaar van Saab, het Chinese consortium National Electric Vehicle Sweden (Nevs), heeft schuldeisers gevraagd om tot een schuldverlichting over te gaan. Het is misschien de laatste kans voor het legendarische Zweedse merk om in leven te blijven.

Om de reorganisatie te voltooien is een akkoord met de schuldeisers nodig. Volgens het voorstel wil Nevs aan alle eisen van de meeste van de ongeveer 570 schuldeisers voldoen.Echter, om overeind te blijven vraagt Nevs aan 100 schuldeisers (met een gemiddeld schuldbedrag van 52.000 euro per schuldeiser) vragen deze bedragen te halveren.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft een rechtbank Nevs tot 2 maart 2015 de tijd gegeven. Op 26 februari houdt Nevs een bijeenkomst voor de schuldeisers in de fabriek in Trollhättan waar de productie sinds mei 2014 stilstaat. Dan zal blijken of Saab nog levensvatbaar is.

Nevs onderhandelt onder meer met twee grote autofabrikanten. “De onderhandelingen verlopen goed, maar het is moeilijk om een akkoord te bereiken terwijl wij middenin een reorganisatie zitten,” zegt Mattias Bergman van Nevs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *