Labelvrijstelling gebruikte banden

Afgelopen maandag heeft RAI Vereniging samen met Bovag en Vereniging VACO opnieuw overleg gehad met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over het bandenlabel. Zij melden nu dat eerder gemonteerde banden, die zo goed als nieuw zijn, vrijgesteld worden van de nieuwe eisen van het bandenlabel. Dit geldt ook voor banden die na 1 juli gemaakt zijn.

“Op initiatief van RAI Vereniging zijn handige stroomschema’s ontwikkeld voor zowel de voertuigleveranciers als de bandenhandelaren. Daarop zijn de nieuwe verplichtingen per 1 november 2012 handig per doelgroep samengevat in één A4-tje. Het ministerie is inhoudelijk akkoord met deze stroomschema’s”, aldus RAI Vereniging. De leden van de vereniging kunnen in de tweede helft van augustus deze documenten verwachten.

“In samenwerking met Bovag en Vereniging VACO wordt ook hard gewerkt aan een brochure voor bedrijven en hun medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor de verkoop van banden. Ook komt er een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.