Leaseplan: rekeningrijden vergroent wagenpark

De aanleg van een landelijk dekkend netwerk van laadstations en -palen, te financieren uit de opbrengsten van rekeningrijden, zou wel eens dé doorslaggevende factor kunnen zijn in de transitie van fossiele naar elektrische mobiliteit. Dat pleidooi houdt marketingdirecteur Martijn Versteegen van Leaseplan Nederland in Het Financieele Dagblad.

Rekeningrijden is volgens Verstegen niet alleen een probaat middel tegen files maar ook een manier om vergroening van het Nederlandse wagenpark te stimuleren.

Door in de belastingsfeer een verschuiving van bezit naar gebruik te bevorderen, kan een nieuw kabinet de bereidheid aanjagen van consumenten om een nieuwe – en dus zuinigere en schonere – auto te kopen. Zo’n stimulans is nodig, nu personenwagens langer doorrijden en het nationale wagenpark daardoor relatief ouder en vervuilender wordt. Aangezien de nieuwste modellen steeds vaker beschikken over actuele verkeersinformatie krijgt de doorstroming van verkeer een impuls. Ook moderne technische functies op het gebied van autonoom rijden dragen bij aan verminderde congestie. Tot slot zouden wat Versteegen betreft volledig elektrische auto’s moeten worden vrijgesteld van kilometerheffing.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.