Leaseplan wint Remarketing Award

Leaseplan Nederland heeft de Remarketing Innovation Award 2012 gewonnen. De prijs werd op de tweede editie van het Remarketing Event in Almere uitgereikt. Het evenement trok dit jaar ook ruim twintig procent meer bezoekers.

De winnaar voerde in de afgelopen periode een volledige herstructurering door van het remarketingbeleid, waarbij een groot deel van het proces is uitbesteed aan geselecteerde partnerbedrijven. Alle auto’s die in Nederland terugkomen uit de lease worden volgens één uniforme procedure ingenomen, geïnspecteerd en naar één locatie getransporteerd, waarbij er een locatiescheiding tussen b2b en retail wordt gehanteerd. Vervolgens worden de b2b-auto’s, inclusief onderhouds- en schadehistorie, verkocht via het eigen online veilingsysteem. Dit kan per doelgroep (handel, export) worden ingericht.

“Door dit beleid zeer consistent uit te voeren is het complete remarketingproces voor alle betrokken partijen transparant en dus betrouwbaar gemaakt.” Hier is volgens de jury sprake van lef en innovatie, om als belangrijke marktpartij rigoureus afscheid te nemen van de bestaande structuren en te kiezen voor transparantie.

Naast Leaseplan waren ook 0900-taxatie en Autotrack.nl genomineerd voor de prijs.

Lees hier het juryrapport >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.