Kwik-Fit heeft een applicatie op Facebook gelanceerd, waarmee automobilisten hun kennis van het dashboard kunnen testen en bijschaven. Uit een onderzoek van Jes Marketing Onderzoek, in opdracht van Kwik-Fit, blijkt namelijk dat er veel onduidelijkheid is over knipperende dashboardlampjes.

Vrouwen en jongeren hebben het minste verstand van de lampjes en symbolen in het dashboard van de auto. Op tien getoonde waarschuwingssymbolen werd gemiddeld vier keer een fout antwoord gegeven. Mannen scoorden duidelijk beter dan vrouwen: zij wisten er gemiddeld acht van de tien goed te beantwoorden. Slechts zeven procent van de ruim 500 automobilisten die meededen aan de test hadden alle antwoorden goed.
De resultaten zijn opmerkelijk omdat de tien getoonde afbeeldingen van lampjes/symbolen de meest gangbare zijn in het dashboard. Bovendien betrof het meerkeuzevragen waardoor de respondenten nog enig houvast hadden.

“Wij merken in onze 182 filialen in het land dat automobilisten soms te lang doorrijden terwijl al veel eerder een lampje op het dashboard waarschuwde voor een probleem”, aldus marketingdirecteur Arjan van der Meer van Kwik-Fit Nederland. “We hebben deze Facebook-app laten ontwikkelen om automobilisten op een leuke manier meer te leren over hun dashboard.”

Uit het onderzoek is onder andere gebleken dat het lampje dat waarschuwt voor een te lage bandenspanning, het minst bekend is onder automobilisten. Meer dan de helft (58 procent) kent dit symbool niet en gaf aan hierin te zien dat de anti-vries ruitenspray bijna op is (twintig procent), de motorkoeling te heet is (veertien procent) of dat de katalysator verstopt zit (24 procent). Bij het dashboardlampje dat waarschuwt voor een probleem met de airbag, dacht bijna de helft dat dit lampje waarschuwt dat de airbag operationeel is.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties