Leerlingpremie stimuleert leerwerkplek

Komend schooljaar biedt opleidingsfonds OOMT bedrijven in de mobiliteitsbranche, die één of meerdere BBL-leerlingen in dienst hebben, wederom de gelegenheid een leerlingpremie aan te vragen. Bedrijven die nog twijfelen een leerling aan te nemen, roept OOMT op om dit zeker te doen.

De leerlingen van nu zijn de vakmensen van de toekomst. De Leerlingpremie is bedoeld om bedrijven te stimuleren leerwerkplekken ter beschikking te stellen.

OOMT vindt het belangrijk dat de branche ook in de toekomst over goede vakmensen blijft beschikken. Dit kan alleen wanneer leerlingen ervaring opdoen bij een leerbedrijf. De praktijk is echter weerbarstig. Steeds minder bedrijven stellen een leerwerkplek ter beschikking, waardoor jongeren vaker kiezen voor een opleiding in een andere branche. Dat betekent op termijn een gevaar voor de bedrijven zelf wanneer deze in de toekomst goed geschoolde, nieuwe medewerkers zoeken.

Bedrijven die leerplekken aanbieden, komt OOMT daarom graag tegemoet met een maximaal subsidiebedrag van 1.350 euro voor een schooljaar van tien maanden, wat neerkomt op 135 euro per maand. Het aanvragen van de Leerlingpremie kan vanaf 31 augustus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.