Lekke band in top 3 ANWB Alarmcentrale

De lekke band staat met stip op drie in de lijst met probleemgevallen die de achthonderd hulpverleners van de ANWB Alarmcentrale dit zomerseizoen tegenkwamen. Verdwenen uit de hoogste regionen zijn koelproblemen – met dank aan de matige temperaturen in de reisweekenden.

De lekke band zorgt voor groeiende problemen doordat er vaak geen reservewiel in de auto of caravan aanwezig is. Ook opmerkelijk is dat een toenemend aantal Nederlanders ervoor kiest om met een retro-bus, -motor of -camper door Europa te reizen. Pech aan deze voertuigen leidt vaak tot een ingewikkeld hulpverleningsproces, aangezien garages doorgaans geen onderdelen voor deze oldtimers in huis hebben.

Deze zomer waren 16 wegenwachten actief in populaire vakantiegebieden in Frankrijk en Italië. Zij hielpen mensen met autoproblemen en assisteerden lokale garages bij het stellen van diagnoses.

Top 5 voertuigproblemen zomer 2016
1. Start niet
2. Motor stottert/verliest vermogen
3. Lekke band – en geen reservewiel beschikbaar-
4. Motor slaat af tijdens het rijden
5. Accu

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.