LKQ groeit 13,4 procent in 2017

Leverancier van auto-onderdelen LKQ, de moedermaatschappij van onder andere Sator-Fource en VHIP, heeft over 2017 een netto-omzet gerealiseerd van 9,75 miljard Amerikaanse dollars, omgerekend een kleine 8 miljard euro. Dit betekent een groei van 13,4 procent ten opzichte van 2016.

Dat blijkt uit de jongste jaarcijfers van LKQ. De nettowinst kwam uit op 533 miljoen dollar, ofwel 434 miljoen euro.

Organisch

De omzetgroei was deels organisch en deel het resultaat van overnames begin 2017. De omzet van het op 11 december 2017 overgenomen Duitse Stahlgruber is dus nog niet in de jaarcijfers meegenomen. De Europese activiteiten zijn nu goed voor bijna veertig procent van de omzet. Dominick Zarcone, president en algemeen directeur van de LKQ Corporation: “Ik ben blij dat we onze groei ook voor een flink deel aan organische groei, dus exclusief de bijdragen van overnames, te danken hebben. We hebben tevens onze hoogste EBITD van de laatste vijf jaar gerealiseerd.”

Beurskoersen

Drie investeringsmaatschappijen hebben bekendgemaakt dat zij via aankopen op de Amerikaanse beurs Nasdaq ieder een belang van meer dan 5 procent in LKQ hebben genomen. Daaronder bevindt zich Artisian Partners, dat met name belegt voor pensioenfondsen. Sinds de overname van Sator in 2013 is de aandelenkoers van LKQ gestegen van 18 naar 41 dollar.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1693 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen