LKQ krijgt nieuwe ceo

Robert Wagman, de huidige president en ceo van LKQ Corp. zal worden opgevolgd door zijn collega uit de board Dominick (Nick) Zarcone, tot nu toe de cfo van de beursgenoteerde onderneming. Daarnaast gaat een andere oudgediende van LKQ, Joseph Holsten, als directievoorzitter functioneren in een aantal operationele taken.

Terwijl LKQ in een sterke groeifase zit, moet Wagman om gezondheidsredenen een stapje terug doen. “Terugschakelen naar een iets minder belastende versnelling”, stelt hij zelf. Maar omdat een ceo juist in deze expansiefase tweehonderd procent aan de bak moet, is het nodig dat een opvolger die taak oppakt.

Robert L. Wagman, binnen LKQ en bij afnemers beter bekend als Rob, werkt al sinds 1987 in diverse functies in de aftermarket. In 1998 kwam hij bij LKQ aan boord, om daar in 2011 ceo te worden. Onder zijn leiding groeide LKQ van ruim één miljard dollar omzet naar nu bijna tien miljard dollar. Bovendien werd onder zijn leiding de stap naar Europa gezet. Hij is mede de strateeg die de Europese overnames van ECP, Sator, Rhiag en recentelijk BCC regisseerde. Een enorme staat van dienst, die echter ook zorgde voor de nodige ‘tropenjaren’. Dat heeft er voor gezorgd dat hij op doktersadvies een paar tandjes terug moet schakelen. Wagman blijft bij LKQ betrokken. Hij zal de nieuwe ceo en de board terzijde blijven staan, want zijn kennis van de branche, nationaal en internationaal is groot.

Tomeloze energie

Adriaan Roggeveen: “De aangekondigde verandering in de LKQ-top was voor ons geen volledige verrassing. De tomeloze energie die Rob demonstreerde als ceo en president van LKQ trekt natuurlijk ook een zware wissel op de gezondheid van de man op die positie. We zullen zijn rol als motivator en praktijkman missen. De laagdrempelige toegang tot hem maakte hem uniek, en anders dan alle andere ceo’s van grotere bedrijven. Samen met onze chairman van de LKQ board, Joseph Holsten was hij de motor achter groei van LKQ tot een wereldspeler.”

Nick Zarcone trad in 2015 aan als cfo, maar is al meer dan veertien jaar (sinds de beursgang) nauw bij LKQ betrokken en een groot inspirator. Joseph Holsten, één van de grondleggers van LKQ in 1998, vervulde de laatste jaren de rol van directievoorzitter (Chairman), maar als “non-executive”. Met het aantreden van Nick Zarcone wordt Joseph Holsten opnieuw Executive Chairman – en dus actief in een operationele rol.

Aftersales Magazine publiceerde vorig jaar een exclusief interview met Robert Wagman.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *