LKQ wil vijf miljard Europese omzet

Binnen vijf jaar wil LKQ naar een jaarlijkse omzet in Europa van vijf miljard euro. Dat maakte Sukhpal Singh Ahluwalia afgelopen vrijdag bekend bij zijn benoeming tot chairman van LKQ Europe.

Tegelijkertijd werd Martin Gray, sinds 2008 verbonden aan European Car Parts, het zusterbedrijf van Sator binnen LKQ Europe, benoemd tot ceo van ECP. Gray krijgt als eerste taak de huidige 140 eigen vestigingen van ECP uiterlijk eind 2015 naar 200 stuks te laten groeien. Daar hangt een te realiseren omzetplaatje van 1,3 miljard euro aan. Dit is een kwart van de totale Europese omzetdoelstelling.

Sukphal Singh zal zijn werkterrein van Groot-Brittannië grotendeels verleggen naar het Europese vasteland. Daar zal hij de expansie van LKQ Europe gaan leiden. Zowel autonome groei als overnames zullen er voor moeten zorgen dat de nieuw gestelde omzetdoelstelling van vijf miljard euro binnen vijf jaar wordt gerealiseerd.

Nog zeker tien jaar

Ondanks dat buitenstaanders stelden dat Sukhpal Singh na de verkoop van zijn laatste aandelentranche van ECP aan LKQ op zou stappen, maakte hij tijdens de persconferentie bekend dat hij nog minimaal tien jaar zal blijven verbonden aan LKQ.

“Ik heb erg veel zin om de volgende groeifase van LKQ Europe, waar ik, door de verkoop van ECP aan LKQ Inc. in 2011, aan de wieg van heb gestaan niet alleen in gang te zetten maar ook af te ronden. De potentie die de Europese markt in onze visie biedt, is ondanks de huidige dynamische marktomstandigheden, erg groot. Dat heeft me overtuigd om de komende jaren zelf mede dat groeiproces vorm te gaan geven. Bovendien zou ik niet weten wat ik anders moet gaan doen”, stelt Singh.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1830 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *