Main wil oude werkplaatsolie

Afvalstoffeninzamelaar Main uit Amsterdam heeft drie nieuwe vertegenwoordigers aan het personeelsbestand toegevoegd. Zij zullen zich fulltime richten op de inzameling van afgewerkte smeerolie van garagebedrijven in heel Nederland.

Onlangs heeft het bedrijf een inzamelvergunning gekregen voor deze werkzaamheden, doordat de overheid de markt heeft opengesteld. Voorheen waren in Nederland maar zes bedrijven verantwoordelijk voor de inzameling van afgewerkte smeerolie. "Toen de markt nog niet was opengesteld moesten garages steevast betalen voor de verwerking van de smeeroliën. Main vraagt hiervoor geen geld. Sterker nog, wij zullen bij grote hoeveelheden een vergoeding aan de garagehouder betalen", legt commercieel directeur Theo Smit uit. "De olie die overblijft na recycling dient als basis voor nieuwe smeerolie, die bij het zusterbedrijf TNB in Dordrecht wordt gemaakt."

Main is onderdeel van Enviem Holding, waar ook onder andere in Nederland Gulf Oil en Tinq toe behoren. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring met het inzamelen en verwerken van scheepsafvalstoffen. Daarnaast worden er tankwagens met vacuüminstallatie ingezet voor het reinigen van olie/waterscheiders van tankstations, het doorspuiten van waterafvoergoten en het legen van bezinkputten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.