Mann-Hummel koopt concurrent

De Duitse onderdelenfabrikant Mann-Hummel betaalt zo’n 1,3 miljard euro voor de filterdivisie van het Amerikaanse Affinia, zo weet Reuters te melden op basis van insiders. Daarmee komen de merken Wix en Filtron in Duitse handen. De verkoop van deze tak is een nieuwe stap in wat het opbreken van Affinia genoemd kan worden.

Met een omzet van iets minder dan een miljard euro en een bruto winst van zo’n 140 miljoen euro krijgt Mann-Hummel niet alleen twee concurrerende merken in handen, bovendien weet het de omzet naar meer dan vier miljard euro te tillen.

Affinia is eigendom van investeringsmaatschappij Cypress en dat verkocht in juni al een Zuid-Amerikaans deel van Affinia. Vorig jaar is de divisie chassisonderdelen verkocht aan Federal-Mogul en in 2012 de Raybestos remdivisie via een management-buyout. Opvallend, omdat Affinia zelf weer een afsplitsing was van Dana dat de aftermarket-divisie in 2004 afstootte om zich te concentreren op de eerste montage.

Momenteel is er in de toeleverancierswereld een soort volksverhuizing gaande, waarbij middels miljardenovernames grote namen van eigenaar wisselen. Zo kocht Mahle de aircotak van Delphi en wist Federal Mogul de kleppendivisie van TRW te bemachtigen, dat zelf weer werd opgeslokt door ZF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.