Markeur sluit aantal vestigingen en fuseert

Autodealer Markeur (Motorhuis) gaat enkele vestigingen sluiten in de Randstad. Daarbij gaan tientallen arbeidsplaatsen verloren. Markeur zegt dit op te vangen met natuurlijk verloop. Daarnaast is het bedrijf van plan om in het vierde kwartaal van dit jaar een fusie aan te gaan met de Spuigroep.

Door deze samenvoeging ontstaat een krachtige en toonaangevende mobiliteitsspeler actief in leasing, verhuur, dealeractiviteiten en brandstoffen. De nieuwe combinatie gaat ruim 1000 medewerkers tellen, van wie er 640 afkomstig zijn van Markeur. De met de fusie gepaarde gaande kosten komen ten laste van het lopende boekjaar. Het gevolg is dat Markeur dit jaar naar verwachting met verlies zal afsluiten. Ook in 2014 was het resultaat na belastingen negatief, te weten 361.000 euro.

De gecombineerde onderneming zal een sterk financieel profiel hebben om te blijven investeren in innovatie en toekomstige groei. Leo van Beukering, huidige ceo Spuigroep, zal leiding gaan geven aan de gecombineerde onderneming die verder gaat onder de naam Spuigroep.

Schaalgrootte

Leo van Beukering, ceo van Spuigroep: “Wij zijn ervan overtuigd dat door deze fusie een krachtige organisatie ontstaat met een breed palet aan activiteiten. Wij zien uit naar samenwerking met het Markeur team om dit te realiseren.”

Arie Bast, cfo van Markeur: “Het aangaan van deze fusie past in de strategische heroriëntatie van de afgelopen maanden. Door deze fusie wordt schaalgrootte gecreëerd die weer veel mogelijkheden tot groei genereert naar de toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.