Markt voor winterbanden raakt verzadigd

Vereniging Vaco, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, verwacht dat de markt voor winterbanden niet veel meer zal groeien. Zo’n 2,7 miljoen auto’s zullen de komende weken van winterbanden worden voorzien en daarmee is volgens de Vaco het hoogtepunt in de verkoop wel bereikt. 

 

“Concreet zien we de afgelopen jaren een stijgende lijn in de verkoop van winterbanden”, zegt Edwin Brinksma, Branchemanager bij Vaco. “Met een paar uitschieters. De eerste was in seizoen 2006-2007, toen een winterbandenplicht in Duitsland werd ingevoerd. Seizoenen 2010-2011 en 2011-2012 waren ook piekjaren door de strenge winters, met een top van 1,7 miljoen verkochte winterbanden in 2010-2011. Afgelopen seizoen stabiliseerde de verkoop zich weer op het niveau van 2009-2010.”

Overiges is de branche inmiddels goed voorbereid oip de aanstaande bandenwissels. Brinksma: “Veel bandenservicebedrijven nemen al contact op met hun vaste klanten om een afspraak te maken voor de bandenwissel. Bovendien heeft de branche flink geïnvesteerd in personeel en werkplaatsinrichting. We hebben geleerd van de plotselinge run op winterbanden die een paar jaar geleden ontstond.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.