De consument wordt steeds onzekerder bij de aanschaf van een nieuwe auto of occasion en heeft behoefte aan extra en betrouwbare informatie. Wanneer een autobedrijf hierin niet voorziet dan loopt hij de klant mis en zet hij zijn eigen bestaansrecht op het spel.

Uit onderzoek van Autotrack blijkt dat 68% van de consumenten eerst het internet raadpleegt bij de oriëntatie op een nieuwe auto. Vervolgens gaat men bij het eigen netwerk (vrienden en familie) te rade. Deze groep wordt steeds belangrijker (2013: 24%, 2008: 10%). Na de oriëntatiefase geeft meer dan de helft van de consumenten aan behoefte te hebben aan een extra toelichting van het autobedrijf.

Om de consument in zijn onzekerheid tegemoet te treden, moeten autoverkopers zich zowel online als offline meer als dienstverlener opstellen en met een persoonlijkere benadering inspelen op de informatiebehoeften van de consument.

Onderscheidend vermogen

Sander den Heijer, marketingmanager Autotrack: “In plaats van alleen de feitelijke informatie te geven over de auto in de vrije advertentietekst, de tekst waar de meerwaarde van de auto benadrukt wordt, mogen deze teksten gebruiksgerichter worden ingestoken.”

“Door bijvoorbeeld de voor- en nadelen van de auto aan te geven en het type auto te koppelen aan een type huishouden, kan de autoverkoper de verschillende aspecten van de auto beter uitlichten die belangrijk zijn in de overweging van de consument. Daarmee onderscheidt de verkoper zich, biedt hij eerlijke en transparante informatie en komt hij de klant tegemoet in zijn behoeften”, concludeert Den Heijer.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties