Martin Schilder Groep bezuinigt met Nitroheat

De vier schadeherstelbedrijven van de Martin Schilder Groep gaan met het spuitsysteem Nitroheat werken. Hierdoor wordt 15 tot 20 procent verf bespaard en kost het het spuitwerk minder tijd. Daarnaast levert het betere kwaliteit op en wordt het wervelen van spuitnevel drastisch teruggebracht.

“Investeren in innovatieve systemen als Nitroheat past in onze marktbenadering”, zegt Cees Groenland, schadedirecteur bij Martin Schilder Groep. “We zien bij onze opdrachtgevers een groeiende tendens om serieus werk te maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met dit systeem snijdt het mes aan twee kanten. We vergroenen de dienstverlening aan onze klanten en tegelijkertijd onze onderneming zelf.”

Met Nitroheat wordt met schone, droge, warme lucht gespoten. Groenland: “Perslucht veroorzaakt werveling van de lucht. Ondanks alle filters in een spuitcabine is de luchtkwaliteit nooit honderd procent. Nitroheat zet perslucht om in stikstof. Stikstof is droog, bewegingsloos en traag, waardoor er geen werveling optreedt. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige verdeling en dekking van de lak. Ook het aanbrengen van de lak gebeurt gelijkmatiger dan met de bestaande techniek. De kwaliteit van het spuitwerk is beter, er treedt geen sinaasappeleffect op.”

Autoschade Beverkoog (Alkmaar) en Waterland (Beverwijk) krijgen als eerste vestigingen de beschikking over het spuitsysteem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.