Schadeherstelketen A.A.S. biedt vanaf 1 januari 2022 bij een aantal aangesloten schadeherstelbedrijven de mogelijkheid van milieuvriendelijk autoschadeherstel.

Nicole Spenkelink, directeur van A.A.S. Schadeherstel: “We hebben besloten te starten met een klein aantal A.A.S.-vestigingen die zoveel mogelijk gebruikte onderdelen gaan inzetten bij het herstel van particuliere autoschades en daarbij gebruik gaan maken van air dry clear coats. Met deze twee toepassingen maken we een start richting milieuvriendelijker autoschadeherstel. Daarbij is het de bedoeling dat we gaandeweg steeds meer duurzame toepassingen gaan toevoegen aan het schadeherstelproces om zo te groeien naar volwassen duurzaam autoschadeherstel.”

Transparant

A.A.S. hoopt op termijn het milieuvriendelijke schadeherstel aan te kunnen bieden aan grotere opdrachtgevers, waaronder verzekeraars. Nicole Spenkelink: “Die interesse is er zeker. Voor nu willen we vooral ervaring op doen met gebruikte onderdelen en de toepassing van luchtdrogende lak. Met onze partners, in dit geval Axalta en Van Gils Automotive uit Nootdorp, willen we stap voor stap verder groeien. Op de website van A.A.S. kan de consument zien vanaf 1 januari 2022 waar de duurzame variant in deze startperiode verkrijgbaar is, herkenbaar aan het label Bewust Groen Schadeherstel. Ook tonen we de resultaten van deze pilot vanaf 2022 op onze website in gerealiseerde CO2-reductie. We willen daarin 100 procent transparant zijn.”

Mvo

A.A.S. presenteert Bewust Groen Schadeherstel als onderdeel van zijn eigen mvo-beleid. Nicole Spenkelink: “Betrokken is een van onze kernwaarden sinds jaren wat staat voor de maatschappelijke bijdragen van onze leden. Vooral op het gebied van milieu hebben we ambitieuze plannen, want naast de introductie van Bewust Groen Schadeherstel staan er diverse activiteiten op het programma met als hoogste prioriteit een gezamenlijk CO2-reductieprogramma voor de hele keten.”

In het voorjaar lanceerde A.A.S. al het Aantoonbaar Veilig Herstel, waarmee het schadeherstelbedrijf stapsgewijs vastlegt en aantoont dat een auto veilig en volgens fabrieksvoorschriften is hersteld.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties