Maxxis Dakar Team naar Buenos Aires

Tim en Tom Coronel zijn afgelopen zondag met het Maxxis Dakar Team vanaf Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires vertrokken. De coureurs zullen daar vanaf 4 januari deelnemen aan de Dakar-rally. Maxxis is weer de bandenleverancier en heeft het afgelopen jaar de banden voor de buggy’s doorontwikkeld.

De bandenfabrikant wist de rallybanden een stuk lichter te maken, een aantal kilo per stuk. In een steengroeve in Duitsland zijn de banden uitgebreid getest op verschillende ondergronden, vergelijkbaar met die van Dakar. “Nu de banden minder wegen, blijkt dit ook voordelig te zijn bij het sturen van de buggy’s”, aldus Maxxis.

De 2015-editie van Le Dakar zal nog zwaarder worden dan voorgaande jaren, doordat er voor het eerst in tien jaar weer marathon-etappes voor auto’s en voertuigen toegestaan zijn. Maxxis hierover: “Tijdens deze marathons kunnen de deelnemers twee dagen lang geen beroep doen op hun serviceteams en hebben zij slechts toegang tot het slaapbivak, waar ze zelf onderhouds- en reparatiewerkzaamheden moeten uitvoeren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.