Mazda-dealer Freeroad koopt Leerentveld

Freeroad, Mazda-dealer voor Almere en omliggende regio, neemt per 1 april a.s. de Mazda-dealeractiviteiten van Autobedrijf Leerentveld B.V. in Zwolle over van de huidige eigenaren, Berry en Patrick Leerentveld. Zowel het huidige team van medewerkers als de huidige locatie worden voortgezet – onder de naam Freeroad Zwolle.

De overname is volgens partijen tot stand gekomen “in goed overleg met importeur Mazda Motor Nederland.” Freeroad is sinds 2009 Mazda-dealer en kwam in 2015 in nieuwe handen. De huidige eigenaren (Tim Brandt, Oscar van Veen en Marc-Paul Brandt) zorgden voor groei door meer focus te leggen op klanttevredenheid, ondernemerschap en digitaal. “Uiteraard zullen wij alle voordelen die de schaalvergroting met zich mee brengt uitrollen”, zegt Van Veen, “maar wij hechten vooral veel waarde aan lokale betrokkenheid bij ons bewerkingsgebied.” Rolf van Rees Vellinga, directeur Sales & Network van Mazda Motor Nederland, vindt dat de directie van Freeroad zich vanaf de start in 2015 in Almere echt op de kaart heeft gezet. “De uitbreiding richting Zwolle is een logische en past binnen de netwerkstrategie van Mazda Motor Nederland.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †