Medewerker schadebranche jonger dan gemiddeld

In de schadeherstelbranche zijn medewerkers gemiddeld 39,3 jaar, lager dan de 42,8 jaar bij de rest van werkend Nederland. Dat en meer blijkt uit onderzoek van Focwa.

In 76 procent van de gevallen werkt men in de herstelsector fulltime. Het uurloon van personeel ligt gemiddeld op 15,96 euro per uur. Met de kengetallen wil de brancheorganisatie haar leden en de sector helpen eigen scores te spiegelen en beter strategische beslissingen te nemen.

Meer cijfers

  • er zijn 8.437 mensen werkzaam in de schadeherstelsector;
  • het merendeel (57 procent) doet dat in bedrijven met maximaal vijf medewerkers;
  • veertig procent van de medewerkers werkt voor tien procent van de schadeherstelbedrijven;
  • de sector kent ongeveer zeshonderd openstaande vacatures.
Eind september staat Focwa stil bij trends en inzichten in het gebruik van technische gegevens in de schadeherstelmarkt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †