Meer sterren bij Euro NCAP-crashtest

Uit de nieuwste crashtest van Euro NCAP is naar voren gekomen dat de Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo, Chevrolet Orlando, Citroën DS5, Hyundai i40, Opel Ampera, VW Golf Cabriolet en de Jetta allen de maximale vijf sterren behaald hebben. Alleen de Kia Picanto kreeg vier sterren, omdat het niet voorzien is van Electronic Stability Control (ESC).

ESC heeft zijn veiligheid inmiddels bewezen en de techniek is vanaf volgend jaar standaard verplicht op alle nieuwe Europese modellen. Volgens Michiel van Ratingen van Euro NCAP mogen consumenten verwachten dat deze veiligheidstechniek aanwezig is, ongeacht de grootte van de auto of de prijs.

De Hyundai i40, de VW Jetta en VW Golf Cabriolet scoorden maar liefst 86 procent op de bescherming van inzittende kinderen. De scores bij de veiligheid voor voetgangers blijven bij vele merken nog ver achter op de eisen die in 2012 gesteld worden. De Ford Focus komt nog het dichtst bij de norm. Euro NCAP heeft dit keer ook weer EV’s getest, waarbij de Opel Ampera vijf sterren verdiend heeft.

Euro NCAP is vooral te spreken over het veiligheidssysteem Advanced eCall op de BMW X3 en Mazda Rear Vehicle Monitoring System (RVM) op de Mazda 3. Het laatst genoemde systeem is bekroond met de Euro NCAP Advanced Award, die zal worden uitgereikt op de komende Autosalon van Frankfurt, de IAA 2011. RVM helpt de bestuurder gevaarlijke situaties of zelfs botsingen met andere voertuigen te voorkomen tijdens het wisselen van rijstrook. Twee radarsensoren, gemonteerd links en rechts in de achterbumper, meten voortdurend de afstand en de relatieve snelheid van omringende voertuigen.

Mazda Rear Vehicle Monitoring System

[responsive-video identifier=”md9E0ESYukE”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *