Mega-order Pon voor Maha en Brekupa

Importeur Pon heeft de werkplaatsinrichting voor de nieuwbouw in Leusden gegund aan Maha Nederland uit Gorinchem en Brekupa uit Ede. Ook wordt er geïnvesteerd in een tweede werkplaats, waar alle nulbeurten van de door Pon Retail-vestigingen verkochte auto’s worden uitgevoerd.

Diverse leveranciers van werkplaatsapparatuur hebben om de opdracht gestreden, die sinds maart ‘in de lucht hing’ en een waarde heeft van ongeveer één miljoen euro. Er worden bijna zeventig nieuwe hefbruggen geïnstalleerd, maar ook een in verhouding grote olie- en koelvloeistoffeninstallatie, met daarbij de nodige opslagtanks en energieconsoles.

Verder gaat het om de nieuwe importeurswerkplaats voor het eigen wagenpark en bijvoorbeeld speciale voertuigen (politie, gepantserde voertuigen en dergelijke). Daarnaast dient deze werkplaats voor het oplossen van eventuele probleemgevallen waar de dealer niet uitkomt.

Behalve Pon zelf, is ook het netwerk van Pon fors aan het investeren. Pouw in Blaricum, met vijftien vestigingen in Noord- en Zuid-Holland, Drente en Overijssel, gunde een uitbreiding voor een Volkswagen- en Audi-vestiging aan Hamer Equipment uit Apeldoorn. De waarde van dat project was ruim 200.000 euro.
Voor de nieuwbouw van de Audi-vestiging in Leeuwarden van dealergroep Bourguignon is Lebon & Gimbrair uit Bunnik ingeschakeld voor de inrichting. Hiermee was eveneens een investering van enkele tonnen gemoeid.

Maha introduceerde onlangs nog een ultra platte tweeplaatsremmentestbank voor de Nederlandse markt. De platenbank Magus XD23 is geschikt voor personen- en lichte bedrijfswagens.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *