Megaveiling telt 1100 ex-lease- en ex-fleetauto’s

Nooit eerder werden er op een dag zo veel auto’s geveild als tijdens hun Megaveiling, zo bericht BCA Autoveiling uit Barneveld. Bijna 1100 personenauto’s afkomstig uit lease en fleet vonden er een nieuwe eigenaar. De branche zit volgens hen te springen om gebruikte auto’s.

Bijna iedere halve minuut werd er een auto verkocht tijdens de Megaveiling, het spektakelstuk waar BCA Autoveiling traditiegetrouw het jaar mee afsluit. Een record. Nooit eerder veilde de grootste autoveiler van Europa zo veel auto’s op een dag. Iede Aukema, algemeen directeur van BCA Autoveiling: “Het was een drukte van belang. Er waren zo’n 400 bezoekers in de veilinghal en 600 potentiële kopers online. Iedereen leek op zoek naar een andere auto. In minder dan twaalf uur hebben we bijna 1.100 auto’s afgehamerd.”

Het succes laat zich verklaren door de toegankelijkheid en het aanbod. Dat was zeer gevarieerd en liep van een compacte stadsauto van een paar honderd euro tot modellen aan de bovenkant van de markt. En heel veel courante auto’s daar tussenin. Met name de Duitse merken en de zuinigere modellen bleken erg gewild.

Aukema nogmaals: “Door de veranderende bijtellingsregels was december een goede maand voor de autobranche. De verwachting is dat de belangstelling voor nieuwe auto’s in de eerste maanden van het nieuwe jaar matig zal zijn. Autobedrijven zullen daarom proberen hun inkomsten op peil te houden met de verkoop van gebruikte auto’s. Dit was het uitgesproken moment voor de branche om de voorraden aan te vullen of op orde te brengen zodat in het nieuwe jaar een goede start kan worden gemaakt.”

Alle kooplustigen kregen niet alleen een verscheidenheid aan modellen voorgeschoteld, ze maakten ook kans op mooie prijzen. Zo werd er onder meer een driftcursus, een tandemsprong en een iPad verloot. In januari wordt de winnaar van de hoofdprijs (Porsche VIP Experience) bekend gemaakt. Voor wie de slag heeft gemist tijdens de Megaveiling: vanaf januari heeft BCA Autoveiling wekelijks minimaal tien fysieke en online veilingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.