Mercedes leaseauto van het jaar

De 19e editie van de verkiezing ‘Lease Auto van het Jaar’ is gewonnen door de Mercedes-Benz C-Klasse. Na een strenge selectie op criteria als exploitatiekosten, design, representativiteit, zuinigheid en milieu, kwaliteit, dealernetwerk en rij-eigenschappen was de jury unaniem in haar keuze.

De verkiezing van Lease Auto van het Jaar is niet alleen gebaseerd op het oordeel van een vakjury, maar ook klanten en het publiek hebben (via internet) mee kunnen beslissen over de uitslag.

In de Economy klasse wint de new MINI van de Dacia Logan MCV en de Hyundai i10. In het Business segment wint de BMW i3 van de Peugeot 308 en de Volkswagen Golf VII Sportsvan door zijn  verrassende rijgedrag, het innovatieve karakter en het duurzaam vormgegeven interieur. In het Business segment wint de C-Klasse van Mercedes-Benz van de BMW 3 serie Gran Turismo en de Lexus IS300h. Zowel de resultaten van de deskresearch als de praktijkervaringen van de testdag wijzen overduidelijk richting de Mercedes, die uiteindelijk door de jury tevens wordt verkozen als overall winnaar.

Tenslotte is het de Tesla Model S die in het Executive segment de Maserati Ghibli en de Mercedes-Benz S-klasse verslaat. Hoewel Mercedes ook in dit segment uitblinkt in deskresearch en de jury imponeert tijdens de testdag, is het vooral het publiek dat massaal op de Tesla stemt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.