Mercedes neemt afstand van Hitler-clip

Mercedes-Benz heeft afstand genomen van een door Duitse studenten gemaakte nep-reclamespot waarin het automerk wordt gekoppeld aan Adolf Hitler.

Het filmpje, dat inmiddels een regelrechte hit is, speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw in het Oostenrijkse dorpje Braunau am Inn. Toevalligerwijs de geboorteplek van Adolf Hitler. In deze historische setting rijdt de nieuwste Mercedes C-klasse die automatisch remt voor spelende kinderen. Een alleen spelend kind wordt echter bewust aangereden door de Mercedes, terwijl de moeder op dat moment de naam van haar kind scandeert: Adolf!

Het filmpje is gemaakt door studenten van de Filmakademie Ludwigsbrug. Mercedes is ‘not amused’ en heeft in duidelijke bewoordingen afstand genomen van de video in een persverklaring. De Duitse autobouwer wil niet geassocieerd worden met de dood van een door een Mercedes aangereden kind en verwijzingen naar het nationaal-socialisme. De ophef die is ontstaan heeft het filmpje op de sociale media de hoogte ingestuwd. 

Nep-reclamespot Mercedes

[responsive-video identifier=”5nBJ2RIW-G0″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.