Meyer bekroond voor beschikbaarheid onderdelen Brezan

Peter Meyer van Brezan is finalist geworden bij de verkiezing van de Supply Chain Professional 2015. Hij verhoogde de beschikbaarheid van onderdelen op de Brezan-verkooppunten.

Nadat Peter Meyer eerder ervaring opdeed bij Hema en Kwantum, werd hij in april 2013 director supply chain van PartsPoint Group. In die functie wist hij de beschikbaarheid van onderdelen op de 128 Brezan-verkooppunten ruim te verhogen. Een mooi resultaat, gezien de gelaagde distributiestructuur van Brezan met verkooppunten, depots en een centraal distributiecentrum waarin onderdelen meerdere keren per dag worden geleverd.

Een groep van Meyers vakgenoten uit de logistiek en een vakjury bepaalden samen in een voorverkiezing welke kandidaten naar de finaleronde van de Supply Chain Professional 2015 gingen. Zij wisten het resultaat dat Meyer boekte op waarde te schatten, waarna hij tijdens de finale op 10 juni na een nek-aan-nekrace net naast de winst greep. De beker ging naar Edgar Beer van Vanderlande.

Jip en janneke

Zijn uitverkiezing tot finalist was mede te danken aan zijn communicatieve kwaliteiten, een absolute must voor de supply chain manager anno 2015, aldus de vakjury. Supply chain professionals opereren immers vaak in complexe ketens met partners die tegengestelde belangen hebben. Meyer bedient zich het liefst van jip en janneke taal: “Communicatie is dan het enige wapen waarover ze beschikken. Het gaat in de logistiek vaak om complexe puzzels, vol cijfers en statistieken. Daarbij moet je mensen niet overdonderen met buzzwords, want dan verlies je het contact.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.