Michelin maakt EV-band voor Renault

Michelin rust de elektrische Renault Zoe standaard uit met de Energy EV-band. Deze nieuwe banden zijn ontwikkeld in een vierjarig onderzoek- en innovatieprogramma dat Renault en Michelin gezamenlijk hebben uitgevoerd. Ze zijn uiterst energie-efficiënt en dragen daarmee bij aan een grotere algemene autonomie van de auto.

Alle Renault Zoe-modellen die op vijftien en zestien inch wielen staan, worden voorzien van de nieuwe banden. In stedelijke gebieden buiten de echte stadscentra heeft de Zoe dankzij de banden van Michelin tot zes procent meer actieradius. De Energy EV-band wordt tijdens het rijden minder warm dan een reguliere band. Hierdoor wordt het energieverbruik teruggedrongen. Wanneer er geremd wordt, dan loopt de temperatuur snel op, zodat de remweg korter wordt.

“De band speelt een heel belangrijke rol bij het energieverbruik van een voertuig. Als er sprake is van een elektrische motor, kunnen de banden tot 30% van het energieverbruik voor hun rekening nemen. Bij elke omwenteling wordt de band door het contact met het wegdek vervormd. Bij het vervormen worden de componenten van de band warmer en er gaat wat energie van de motor verloren. Als de band minder opwarmt, neemt ook het energieverbruik af”, aldus Michelin.

De Energy EV-band is het resultaat van meer dan twintig jaar onderzoek naar brandstofbesparing en vermindering van de CO2-emissie.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.