Microsoft gaat ook auto in

Nu Apple de toepassing Carplay voor auto’s al in gebruik heeft genomen, komt ook Microsoft met een dergelijk systeem. Onder de noemer ‘Microsoft in the car’ gaat het softwarebedrijf vrijwel dezelfde dashboardfuncties aanbieden als concurrent Apple.

Onder de naam Apple Carplay worden dit jaar de eerste auto’s voorzien van een volledig geïntegreerd systeem dat de bekende Apple-huisstijl integreert in het autodashboard. Als eerste automerken brengen Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo Apple Carplay waarbij diensten zoals handsfree bellen en sms-en maar ook navigatie via Apple Maps beschikbaar worden gesteld. De met de stem bediende persoonlijke assistent Siri speelt hierbij een cruciale rol.

Ook Microsoft slaat nu deze weg in. Het systeem ’Microsoft in the car’ maakt gebruik van de zogeheten MirrorLink-technologie waarbij het display in het dashboard van de auto het scherm van een telefoon kopieert. In dit geval gaat het uiteraard om smartphones met Windows-software waarvan sommige Nokia’s gebruikmaken. Wanneer het systeem wordt uitgerold is nog onduidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *