Miljardair Lawrence Stroll redt Aston Martin

De vader van F1-coureur Lance Stroll heeft afgelopen vrijdagnacht, samen met een aantal investeerders, het (voorlopige) voortbestaan van het noodlijdende Aston Martin bewerkstelligd.

Voor de Britten niet onbelangrijk is dat bij deze actie de Chinese autofabrikant Geely buiten de deur is gehouden. De eigenaar van onder meer Volvo was middels een mogelijke overname eveneens bezig een reddingsplan voor Aston Martin op te zetten.

Miljardair Lawrence Stroll steekt samen met het Italiaanse Investindustrial en het Kuwait Investment Fund, ruim zeshonderd miljoen euro (vijfhonderd miljoen pond) in de door James Bond tot een icoon gemaakte Britse autofabrikant. Dankzij de financiële injectie verkrijgt Stroll bijna zeventien procent van de aandelen. Het F1-team Racing Point, waar zoon Lance Stroll rijdt, zal voor het komende seizoen worden omgedoopt in Aston Martin Works F1 Team. Tegelijkertijd heeft Daimler gezegd dat het – als leverancier van motoren en technologie aan het team van Stroll – zijn samenwerking met de Canadezen zal intensiveren. (foto: Aston Martin)

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1718 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *