MKB-er verkiest online leasen

Leaseplan Nederland heeft over de eerste drie kwartalen van 2010 het aantal online bestellingen van leaseauto’s zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorige jaar. Het bestelgemak en scherpe tarieven blijken voor veel MKB’ers en zelfstandig ondernemers de belangrijkste reden om te kiezen voor online leasen.

Volgens directievoorzitter Berno Kleinherenbrink is het succes van online leasen deels bepaald door de economische omstandigheden: "Ondernemers letten meer op de kleintjes. Door online te werken kunnen we een hele scherpe prijs bieden, die juist voor deze doelgroep interessant is. We hebben geen uitgebreid verkoopapparaat nodig en hoeven die kosten dus niet door te berekenen aan onze klanten. Daarnaast maken we gebruik van onze inkoopkracht bij de inkoop van auto’s en aanvullende diensten. Door ook onze diensten zoveel mogelijk te bundelen, kunnen we de tarieven verder verlagen."

De website Leaseplandirect.nl ondervindt weinig hinder van de daling in de leasemarkt. Zo steeg het rijdend wagenpark bij het MKB sinds het einde van 2009 met bijna tien procent en steeg het aantal bestellingen met maar liefst zeventig procent ten opzichte van 2009.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.