Monroe introduceert gasveren

Fabrikant Monroe, onderdeel van het Tenneco-concern en vooral bekend van de Monroe schokdempers, introduceert een uitgebreid assortiment gasveren. Onder de naam Monroe Maxlift zal de nieuwe productlijn aangeboden worden. Hiermee breidt Monroe haar leveringsprogramma verder uit, want eerder werd naast de schokdempers een productenpakket stuurdelen op de markt gebracht.

Gasveren worden hoofdzakelijk toegepast in kofferbakken, bij grote achterruiten en in motorkappen. Er rijden volgens Monroe in Europa ongeveer 210 miljoen auto’s die met één of meerdere gasveren zijn uitgerust. De vervangingsratio ligt op 2,7 tegen bijvoorbeeld 4,4 bij schokdempers. Het is een interessante vervangingsmarkt, die door Monroe in Europa op jaarbasis zeker op 520 miljoen stuks wordt geschat. Sinds 2007 is de afzet van gasveren met ruim dertig procent gestegen. Het aandeel van het ongebonden kanaal heeft volgens de marketeers van Monroe een geschat marktaandeel van zeventig procent.

In eerste instantie zal het leveringspakket uit ruim 900 referenties bestaan. Het gaat om ongeveer 700 stuks voor kofferbakken en 150 voor motorkappen. Daarmee dekt het Maxlift-pakket een groot deel van het in Europa rijdende wagenpark, inclusief Japanse en Koreaanse automerken. In de loop van het eerste kwartaal volgend jaar zal het aanbod verder worden geoptimaliseerd.

Het assortiment is inmiddels ook in Tecdoc en Aldoc opgenomen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1805 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.