Nedcar naar Zwitsers?

Het Limburgse Nedcar heeft misschien een koper. Het Zwitserse Q-PM wil voor één euro de fabriek kopen van Mitsubishi en er vanaf 2013 wankelmotoren gaan produceren voor de Amerikaanse markt. Dat meldt Het Financieel dagblad.

Topman Geoffrey Hunziker heeft aan de krant laten weten dat Q-PM tot en met 2017 700 miljoen wil investeren in Nedcar en alle 1.500 werknemers kunnen hun baan behouden. Er zou zelfs een uitbreiding van het personeelsbestand kunnen komen. De overnamekandidaat heeft zelfs het idee om op korte termijn de productie van de Mitsubishi Colt over te nemen, om zo de onrust bij de huidige werknemers weg te nemen.

Q-PM zegt haar geld te krijgen van grote particuliere investeerders uit Zwitserland. Het in Zug gevestigde bedrijf richt zich op R&D van wankelmotoren, die zo weinig mogelijk brandstof verbruiken. Toepassingen voor de autobranche volgens pas over een jaar of vijf.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *