Als eerste in de Benelux levert Toolspecial.com de Mini-Ductor. Dit is een snelle, veilige en gerichte manier van verhitten met inductie. Hiermee komt een einde aan vastzittende bouten, moeren, nippels, lagers en andere onderdelen en componenten. Toolspecial presenteert deze week de equipment op de beurs in Gorinchem.

Dankzij de inductietechniek van de Mini-Ductor kan er gericht lokaal verwarmd worden, waarmee open vuur door bijvoorbeeld gasbranders in brandbare omgevingen niet meer nodig is. Daarnaast is er geen stank- en rookoverlast, geen risico voor persoonlijke veiligheid en is er sprake van een gezond werkklimaat. Verder voorkomt de Mini-Ductor bijkomende verbrandingsschade, zoals vaak het geval is met de conventionele methodes.

Dankzij de vorm van de Mini-Ductor zijn ook deze lastig te bereiken plaatsen goed en veilig te verwarmen. Het apparaat stookt een twintig millimeter-bout in minder dan vijftien seconden roodgloeiend en is uit te breiden met een Coil kit met acht adapters in verschillende maten en met een Mini-pad. Deze is onder meer te gebruiken voor het verwijderen van stickers en sierstrips.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties