Nederlandse wagenpark wordt roder

Was in 2014 nog maar 4,9 procent van alle nieuw verkochte personenauto’s rood; in 2016 is dat gestegen naar 6,2 procent. Daarmee bereikte de kleur rood het hoogste aandeel van de afgelopen tien jaar. Het gevolg is dat op dit moment bijna 600.000 rode personenauto’s rondrijden, ofwel 7,1 procent van het totale wagenpark.

Aldus cijfers van VWE op deze Valentijnsdag. VWE heeft verder uit de cijfers kunnen afleiden dat rood vaker wordt gekozen door particulieren dan door zakelijke rijders. En dat vrouwen vaker voor een rode auto kiezen dan mannen. 

Mazda

Uitgesplitst naar merken blijkt rood opvallend populair te zijn voor Mazda’s. Het model dat mannen het vaakst in het rood bestellen is de MX-5. Vrouwen bestellen de CX-3 het vaakst in het rood, gevolgd door de Mazda 2.

Rode occasions

Van alle rode occasions in Nederland, is de Opel Corsa duidelijk de meest voorkomende rode auto. Op modelniveau blijkt rood opvallend populair voor de klassieke Eend en de cabriolet. 

Over 2016 blijkt onder mannen de oude Honda Concerto het vaakst in het rood te zijn verkocht; onder vrouwen is dat de Daihatsu Trevis. Van deze modellen is bijna de helft van de verkochte occasions rood. Het zijn sowieso vooral oude modellen die in het rood gekocht worden, wat volgens VWE aangeeft dat rood in het verleden populair was en nu, na een tijd minder in trek te zijn geweest, weer in opkomst is.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2386 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *