Nextechnician krijgt financiële steun minister

Minister van onderwijs Bussemaker heeft maandag bekend gemaakt dat de subsidieaanvraag van het Coöperatief Nextechnician Mobiliteitstechniek Amsterdam bij het regionale investeringsfonds mbo is gehonoreerd. Hierdoor zal het aantal activiteiten vanuit de samenwerking de komende jaren snel verder worden uitgebreid.

In het Coöperatief zitten Stichting ROC van Amsterdam – MBO College Westpoort, Vereniging Nextechnician, gemeente Amsterdam, de landelijke branche- en kennisorganisaties en de mobiliteitsbedrijven in de Metropool regio Amsterdam.

Het bedrijfsleven heeft een grote behoefte aan goed opgeleide technische nieuwkomers. Het samenwerkingsverband heeft daarin een heel concreet gezamenlijk doel: samen hoogwaardige kwaliteit in mobiliteitsopleidingen bieden voor de bedrijven in de Metropool regio Amsterdam.

De samenwerking biedt mogelijkheden die de partijen individueel niet kunnen realiseren. Zo worden er onderwijsprojecten georganiseerd waarin Amsterdamse vmbo-leerlingen een gastles krijgen van een leermeester of een garage-werkplaatsbezoek en zo meer te weten komen over het echte werk in de Mobiliteitstechniek. Ook voor Havo-scholen worden al dergelijke projecten ontwikkeld.

Hierdoor kunnen leerlingen een betere keuze maken en is het risico op vroegtijdig schooluitval een stuk minder. Dat is goed voor de leerling die soepel zijn opleiding doorloopt en werk vindt. Maar ook voor het bedrijfsleven dat daardoor te maken krijgt met capabele en beter gemotiveerde leerlingen die goed aansluiten bij de behoefte in de branche.

Ook leerlingen die al voor de opleiding personenautotechniek kozen op het MBO College Westpoort in Amsterdam, doorlopen een speciaal Nextechnician-programma met extra uren autotechniek bij de autobedrijven in de regio. Zo wordt gezorgd voor een duidelijke meerwaarde bovenop de opleiding omdat de leerling de nieuwste technieken leert waarmee de bedrijven al werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *