Nexus Automotive zet aanval in

Vijf maanden na de lancering heeft grossiersgroep Nexus Automotive International flink wat nieuwe partners gevonden in met name Oost-Europa en Afrika. Nexus heeft al vaste grond onder de voeten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Bij de start hebben een tiental onderdelendistributeurs en nationale grossiersgroepen uit Europa, Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Afrika hun inkoopkracht gebundeld in Nexus Automotive. Nu komen daar nieuwe partners in Rusland, Estland, Servië, Wit-Rusland, Centraal en West-Afrika, Mauritius en Madagascar bij. Ook Turkije, Bulgarije, Noord-Cyprus en Georgië staan op de Nexus-kalender. Met partners in Iran wordt nog onderhandeld.

De ontwikkelingen passen in de groeistrategie die Nexus voor ogen heeft. Binnen drie jaar wil de grossiersgroep de huidige omzet van 2,6 miljard euro verdubbelen tot zo’n 5 miljard. Nexus wil dat bereiken door niet alleen nieuwe partners aan te trekken maar ook door fabrikanten bij de plannen te betrekken. Zo kan Nexus fabrikanten introduceren in landen waar ze nog niet actief zijn. Met deze wisselwerking wil Nexus grote prijsvoordelen bedingen die weer interessant zijn voor de klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *