Nexus heeft grote ambities

De nog maar twee jaar bestaande internationale distributeurs- en grossiersgroep Nexus Automotive International, die overigens nog zoekende is naar één of meerdere partners in ons land, meldt ambitieuze plannen voor 2016. Zo moet de omzet dit jaar naar tien miljard euro groeien.

Inmiddels is Nexus actief in 84 landen, heeft zestig leden en deed in 2015 een gezamenlijke omzet van 7,25 miljard euro. Om die tien miljard te bereiken wordt binnenkort een kantoor in Hongkong geopend. Naast het hoofdkantoor in het Zwitserse Geneve, beschikt Nexus over vestigingen in Parijs, Sao Paulo, Dubai and Johannesburg.

CEO Gael Escribe: “Door te investeren in een lokale dan wel regionale aanwezigheid, kunnen we meer voor onze leden betekenen, maar bovenal ook regionale afspraken met daar aanwezige fabrikanten maken. Deze aanpak is ook onderdeel van onmze agressieve groeistrategie. We hebben voor onze leden momenteel 59 leverancierscontracten, waarvan 48 voor onze globale activiteiten.”

Tot de plannen voor 2016 behoren deze maand het op zetten van Nexus Automotive Noord-Amerika. Daarmee krijgen de huidige en nog uit te bouwen partnerships met de leden uit de VS, Canada en Mexico een eigen status. Daarnaast zal Nexus via haar leden, haar positie in de trucksector verder gaan versterken. En in Zuid-Amerika traden onlangs nog vijf nieuwe leden toe.

Europa en verder

In West-Europa gaan de vier Franse leden ID Rechange, APPRAU, Speedy en SACI in juni aanstaande onder Nexus-vlag een nieuwe alliantie voor de Franse markt lanceren via een multichannelstrategie. Een tweede groeimarkt voor 2016 is de Scandinavische aftermarket dankzij de Zweedse leden ABR en GETE.

De Britse markt is voor Nexus eveneens een markt met perspectief. Zeker nu Parts Alliance, de Britse medeoprichter van Nexus Int. de grossiersgroep GSF Motor Factors in Engeland heeft overgenomen. In Oost-Europa zal een nieuw lid toetreden. De grossiersgroep Automotive Team SRO, actief in Tjechië en Slowakije, wil in het eerste kwartaal als volwaardig lid aansluiten bij Nexus.

In Litouwen neemt Senson Group het initiatief om een Nexus Baltic Group op te zetten. In zowel het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Afrika zal Nexus met haar leden de activiteiten eveneens uitbouwen. Diverse nieuwe leden staan op het punt toe te treden. Ten slotte heeft Nexus een eerste stevige voetprint in India en China neergelegd.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1791 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.