Nieuw automerk Volvo-moeder Geely

Het Chinese Geely, moeder van Volvo, introduceert een nieuw automerk onder de naam Lynk and Co. Het bedrijf zal geleid worden door de Belg Alain Visser, met een verleden bij Ford, GM/Opel en meest recent nog Volvo. Na de Chinese lancering in 2017 volgt Europa en de VS.

Het nieuwe merk wordt, ondanks de Chinese moeder, vermarkt als ‘ontworpen en ontwikkeld in Zweden’. Zo deelt het de basis met Volvo door diens Compact Modular Architecture (CMA) te gebruiken. Het eerste model dat uitkomt is een SUV onder de naam 01, nog te lanceren modellen zullen doortellen tot er een volledig modellengamma staat. Mede door modelnamen als 01, 02, 03 te kiezen wil het merk ‘de standaard conventies in de branche simplificeren en uitdagen’.

De 01 zal volledig ‘connected’ zijn, mede dankzij partnerships met Ericsson, Alibaba en Microsoft. Volgens de fabrikant betreft het zelfs ‘de meest verbonden auto tot op heden’ die gebouwd is rond een open API: een vakterm voor een methode waarmee computers met elkaar communiceren. Bovendien is deelfunctionaliteit onderdeel van de standaarduitrusting en zijn er verschillende mogelijkheden voor eigenaarschap. De fabrikant communiceert rechtstreeks met de klanten, dus zonder tussenkomst van een dealerkanaal.

Geïnteresseerd in verbonden voertuigen en de digitalisering van de autobranche? Kom dan naar het vijfde Nationaal Aftersalescongres in Bunnik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.