Nieuw schadeherstelnetwerk Unigarant en Aegon

In samenwerking met Aegon start Unigarant/ANWB verzekeren 15 augustus met een nieuw autoschadeherstelnetwerk. Hiervoor worden 220 autoherstelbedrijven gecontracteerd. Voorheen werd het schadeherstel uitbesteed aan drie grote ketens: ABS, Care en A.A.S. Ook gaat Unigarant/ANWB verzekeren over naar Audaflow van ABZ.

Met de start van een eigen netwerk gaat Unigarant/ANWB verzekeren een partnership aan met de volgens hen “beste herstellers”, op basis van klanttevredenheidsmeting en kwaliteitsnormen. De klant kan voortaan direct met de cascoschade naar de hersteller. Doel is ook om op termijn verzekerden wier schade aan de eigen auto niet gedekt is, een voordeel te bieden bij het herstellen ervan.

Will Hoogstad, directie Unigarant/ANWB verzekeringen, zegt dat de herstellers “door onszelf zijn geselecteerd en getoetst op onder meer klanttevredenheid, kwaliteit van de werkzaamheden en doorlooptijden. Onze nieuwe herstellers zitten dichtbij de klant en zorgen dat ze na schade weer snel en veilig op weg kunnen.”

Met zijn nieuwe herstelnetwerk sluit Unigarant aan bij het Aegon autoherstelnetwerk, waardoor het gezamenlijk belang in omvang verdubbelt. Hierdoor leveren zij de door hen geselecteerde herstellers meer volume en een uniforme werkwijze. Aegon startte het herstelwerk ruim vier jaar geleden, om klanten bij schade snel en gestructureerd te kunnen helpen. Ook een hoog kwalitatief schadeherstel werd destijds beoogd, aldus Paul Knapper, businessmanager expertise en herstelnetwerken. “Dit doel hebben wij bereikt. Door de samenwerking met Unigarant/ANWB verzekeren vergroten wij ons netwerk van schadeherstellers en zitten wij dichter bij de klant.”

Op de foto vlnr: Matthijs Hofstede (directeur Aegon Schadeverzekeringen), Will Hoogstad (CFO Unigarant) en Walter van Benthem (commercieel directeur Solera Nederland/ABZ).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.