Nieuw werkplaatsconcept Mercedes

Afgelopen week opende Mercedes-Benz in Berlijn de eerste volledig op elektrische voertuigen afgestemde werkplaats. Er wordt veel gesproken over de toekomst van aftersales in relatie met elektrische voertuigen en hoe dit de structuur van de aftermarket gaat veranderen.

Tesla nam een initiatief in München, maar de stap die Mercedes-Benz zet is veel realistischer. De eerste, overigens extern gecertificeerde E-Mobility Service Werkstatt, is naast op elektrische voertuigen ook gericht op toekomstige waterstofauto’s (brandstofcel) uit het Daimler portfolio. In de werkplaats zijn bij de start vijftien medewerkers actief, die speciaal zijn opgeleid en gecertificeerd voor het mogen werken met vooral de complexe hoogspanningstechnieken van elektrische voertuigen. Maar ook de toekomstige technologie rond de waterstof/brandstofcel, waarmee Daimler in 2014 de eerste modellen zal uitrusten.
Het wagenpark in de regio bestaat momenteel uit 240 volledige elektrische Daimler-modellen. De verwachting is dat dit volgend jaar al flink zal toenemen.

Volgens directeur Walter Müller van Mercedes-Benz in Berlijn, wil men naast het tijdig opleiden, ook de werkplaatspraktijk ten aanzien van apparatuur, inrichting en onvoorziene omstandigheden in kaart brengen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *