Nieuwe all terrain band van Falken

De Wildpeak WP/AT01 is de eerste all terrain band van Falken, die de belangrijkste rijeigenschappen combineert van het off-road gebruik en het rijden op verharde wegen. Door de eigenschappen van de band is de Wildpeak geschikt voor ruig terrein, maar ook als straatband. De nieuwe Falken-band is verkrijgbaar voor onder andere de Volkswagen Amarok, Jeep Patriot en Toyota Land Cruiser.

“De band is gepositioneerd in een prijscategorie die ongeveer tien procent lager ligt, dan de prijs van een vergelijkbare concurrent”, aldus Falken. De Wildpeak WP/AT01 is er in zestien verschillende maten van vijftien tot achttien inch. De snelheidsindexeringen zijn R, S, T en H.

De Wildpeak heeft vier veelhoekige groeven, die maximale hoeveelheden modder en sneeuw afvoeren, terwijl de blokranden zorgen voor de best mogelijke tractie. Het open profielontwerp op de schouder is zeer effectief bij het afvoeren van water, waardoor de weerstand tegen aquaplaning optimaal is. De in fase verschoven profielblokken zorgen ook voor een vermindering van het afrolgeluid. De verstevigde zijwanden hebben een nieuw centraal vulmiddel, evenals een dubbele afdeklaag, die de rijveiligheid verhoogt en zorgt voor een uitzonderlijk rijcomfort.

Falken kwam recent ook met de ultra high performance band Falken Azenis FK453. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.